Posted on

Προκήρυξη Αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την προκήρυξη για τέταρτη χρονιά του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) για επαγγελματίες υγείας, στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενός ευρέος φάσματος επιστημόνων σε μεθοδολογίες και τεχνολογίες αιχμής, που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάζουν και να εκπονούν ερευνητικά προγράμματα, προάγοντας την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος, που το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό, είναι:

  1. Μικρή διάρκεια: Από το Φεβρουάριο έως τον Ιανουάριο (12 μήνες), οι φοιτητές θα έχουν ολοκληρώσει το σύνολο των 75 διδακτικών μονάδων (ECTS), που αντιστοιχούν στα πέντε υποχρεωτικά (Introduction to Statistics, Clinical Research Methodology, Basic Sciences Methodology, How to write a paper or a grant proposal, Introduction to Bioethics-Publication ethics) και τα τρία επιλεγόμενα μαθήματα (επιλογή από: Advanced Statistics, Systematic Review & Meta-analysis, Computational Medical Research, Data Mining, Advanced Techniques in Medical Research, Qualitative Research, Clinical Trials), συμπεριλαμβανομένης της κύριας μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (MSc thesis).
  2. Ευέλικτη, μικτή μορφή: Συνδυασμός φυσικής (on-site) και διαδικτυακής (on-line) παρουσίας, ώστε να καταστεί δυνατή η καλύτερη διαχείριση του χρόνου. Απαιτούνται μόνον τρεις εβδομάδες φυσικής παρουσίας (μία εβδομάδα τον Φεβρουάριο, μία τον Απρίλιο και μία τον Ιούνιο), ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ευελιξία.
  3. Διεξαγωγή μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα: Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η παρουσία μίας διεθνούς ομάδας διακεκριμένων καθηγητών, και μία διεθνής τάξη συμφοιτητών.
  4. Ανταγωνιστικά δίδακτρα: Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις, καθιστώντας το μεταπτυχιακό ελκυστική και προσιτή επιλογή για πολυάσχολους επαγγελματίες.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Βιολογίας, Βιο-Τεχνολογίας, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, και εργαζομένους στους τομείς της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας και των Οικονομικών της Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα mrm.med.auth.gr και επικοινωνήστε με τη γραμματεία του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στο email info-mrm@auth.gr ή στο τηλ. 2310.999.333 (καθημερινά 09:00-14:00).

Αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα mrm.med.auth.gr και γίνονται δεκτές κατά το διάστημα 10/9-31/10/2018. Μέγιστος αριθμός εισακτέων: 35 φοιτητές.

Με τιμή

 Μαρία Αλμπάνη Καθηγήτρια Φυσιολογίας Α.Π.Θ .
 Διευθύντρια ΠΜΣ “Medical Research Methodology”